"Ik ben blij voor mijn vriend Guardiola, maar UEFA heeft City-zaak niet goed aangepakt"

  Karl-Heinz Rummenigge.

  Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge begrijpt niet dat Manchester City ontsnapt is aan een Europese schorsing. "De FFP-regels moeten weer worden aangepast", zegt de Duitser, die het ook jammer vindt dat de Gouden Bal in 2020 niet wordt uitgedeeld.

  "Regels Financial Fair Play moeten weer worden aangepast"

  Het Internationaal Sporttribunaal TAS besliste onlangs om de Europese schorsing van Manchester City te schrappen. Bepaalde tenlastenleggingen waren volgens het TAS verjaard. 

   

  Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van Bayern München, begrijpt niet dat City niet gestraft werd. "Ik ben blij voor mijn vriend Pep Guardiola, omdat ik weet hoeveel het voor hem betekent om aan de Champions League deel te nemen", zei Rummenigge over de Spaanse trainer van City, die eerder in München werkte.

   

  "Maar ik hoor van verschillende bronnen dat de UEFA het niet goed heeft aangepakt. Ze hebben geen goed werk geleverd."

   

  Rummenigge pleit voor een aanpassing van de Financial Fair Play-regels. "Toen we dit systeem tien jaar geleden introduceerden, was het de bedoeling dat je als club niet meer geld kon uitgeven dan dat je binnenhaalde. Dat moet weer centraal komen te staan."

   

  "We moeten de regels daarom wat aanpassen. We moeten tot iets komen waar iedereen, de spelers, de makelaars en ook de clubs, zich goed bij voelen. Want uiteindelijk profiteert iedereen van Financial Fair Play."

  We moeten tot iets komen waar iedereen, de spelers, de makelaars en ook de clubs, zich goed bij voelen. Want uiteindelijk profiteert iedereen van Financial Fair Play.

  "Ga nog eens praten met de FIFA-voorzitter"

  Ook de schrapping van de Gouden Bal, de meest prestigieuze voetbalprijs, begrijpt Rummenigge niet. "Ik vind dat niet eerlijk. Op de Franse competitie na zijn alle topcompetities in Europa gewoon uitgespeeld."

   

  "Misschien ga ik hier nog maar eens over praten met FIFA-voorzitter Gianni Infantino", aldus Rummenigge, die eerder al zei dat in zijn ogen Bayern-spits Robert Lewandowski de Gouden Bal het meeste verdient. "Robert heeft een fantastisch seizoen, het beste seizoen uit zijn carrière." De Pool maakte dit jaar al 51 doelpunten.