Heistse Pijl: "Extreme maatregelen genomen, maar eindbeslissing ligt bij lokaal bestuur"

  Vorig jaar won Alvaro Hodeg van Deceuninck-Quick Step in Heist-op-den-Berg.

  De Heistse Pijl moet komende zaterdag de start van het wielerseizoen in ons land betekenen, maar zal er wel gereden worden? De organisatie maakt zich sterk dat alles veilig kan verlopen. "Voor het Belgische wielrennen is het belangrijk dat deze wedstrijd kan plaatsvinden", vertelt Jef Van den Bosch.

  Zonder publiek in cruciale zones

  De tweede coronagolf dreigt opnieuw roet in het eten te gooien van de Heistse Pijl. Maar de organisatie gelooft er wel in. "Op dit moment zijn we positief. 100 procent zeker zijn we nog niet want de eindbeslissing ligt bij het lokale bestuur en de burgemeester", vertelt organisator Jef Van den Bosch.

   

  "We hebben wel extreme maatregelen genomen om alles veilig te kunnen laten verlopen. Alle renners die aan de start staan moeten getest worden. Het peloton zal 100 procent coronavrij zijn, dat is essentieel."

   

  "De cruciale zones, de start- en aankomstzone en ook de bergzone, zijn afgesloten. Daar kan geen publiek staan. Iedereen die er wel aanwezig is, wordt geregistreerd voor contact tracing", gaat Van den Bosch voort.

   

  "Op de openbare weg kan er wel publiek staan, maar die moeten zich houden aan alle voorschriften van de Nationale Veiligheidsraad. Ook daar zullen politie en stewards op controleren."

   

  "We hebben al het mogelijke gedaan en ik denk dat het voor het Belgische wielrennen belangrijk is dat deze wedstrijd kan doorgaan. Als iedereen zich aan de regels houdt en alles verloopt veilig dan zullen we de komende maanden nog wedstrijden zien in ons land. Daar willen we de aanzet voor geven."

   

  Krijgt de organisatie het plaatje financieel wel nog rond? "Dat was dit jaar ondergeschikt", antwoordt Van den Bosch. "Ik wou echt een koers organiseren zodat de renners opnieuw hun beroep kunnen uitoefenen. We werken al lang samen met onze partners en ook die continuïteit willen we verzekeren."

  Alle renners die aan de start staan moeten getest worden. Het peloton zal 100 procent coronavrij zijn, dat is essentieel.

  Jef Van den Bosch

  VIDEO: Herbekijk de finale van vorig jaar