FOTO: Meesseman klopt Allemand in WNBA-opener: "Cool"

  Julie Allemand (l) debuteert in de WNBA voor Indiana Fever, Emma Meesseman (r) is aan haar 7e seizoen bij Washington Mystics bezig.

  De kop is er eindelijk af: de WNBA is afgelopen nacht van start gegaan en daarin was er meteen een "Belgisch" duel. Kampioen Washington Mystics van Emma Meesseman was met 101-76 te sterk voor het Indiana Fever van Julie Allemand. Man- en dochterlief van Kim Clijsters, allebei gek van basketbal, bekeken de match op tv in de VS: "So cool."

  Belgian Cats Meesseman en Allemand mochten allebei aan de wedstrijd beginnen. Meesseman, vorig seizoen verkozen tot MVP van de WNBA-finale, was goed voor 14 punten, 5 rebounds en 3 assists in 26 minuten op het parket.

   

  De center verdedigt dit seizoen al voor de 7e maal de kleuren van Washington Mystics. Allemand, die debuteert in de WNBA, liet 8 punten, 0 rebounds en 3 assists noteren in 32 minuten.

   

  Het seizoen in de WNBA moest oorspronkelijk op 15 mei van start gaan, maar werd uitgesteld door de coronacrisis. De competitie gaat dit jaar in Florida in verkorte vorm door op de IMG-academie in Bradenton, dichtbij Tampa Bay.

   

  De WNBA koos ervoor alle speelsters in 1 bubbel onder te brengen om zo het risico op coronabesmetting te verkleinen. In de reguliere competitie dienen 22 wedstrijden afgewerkt te worden, vorig jaar waren dat er nog 34. Nadien volgen in oktober de play-offs. Twaalf teams nemen deel.

  Brian en Jada Lynch bekijken de match in de VS: "Cool"

  Foto's van de Belgen:

  Tweets over de match én de Belgen: