Halep zegt af voor herstart tennis in Palermo uit vrees voor coronavirus

  Palermo is op 3 augustus het 1e vrouwentennistoernooi sinds maart.

  Op 3 augustus is het WTA-toernooi in Palermo het eerste vrouwentennistoernooi sinds de coronalockdown, maar dat zal zonder Simona Halep zijn. De Roemeense topper zegde af "gezien de stijgende coronagevallen in Roemenië en mijn bezorgdheid om te vliegen".

  Alle mensen die van Roemenië en Bulgarije naar Italië reizen, moeten in de 2 weken voorafgaand in quarantaine, dat besliste de Italiaanse regering eergisteren.

   

  Maar de organisatie van het toernooi had Halep verzekerd dat mensen die reizen voor hun werk daar niet onder vallen. Toch zegde de nummer 2 van de wereld af. "Wij hebben met grote bitterheid vernomen dat Simona Halep haar deelname heeft geannuleerd", maakte toernooidirecteur Oliviero Palma bekend. "Al onze inspanningen waren voor niets. We zijn heel ontgoocheld."

   

  Halep reageerde wat later op Twitter: "Gezien de toenemende coronagevallen in Roemenië ben ik bezorgd om te vliegen. Daarom heb ik de moeilijke beslissing genomen om me terug te trekken."

   

  "Ik wil de toernooidirecteur en de Italiaanse minister van Volksgezondheid bedanken voor al hun inspanningen tegenover mij."

   

  Palermo is het eerste (gravel)toernooi sinds de competitiestop midden maart. Alison Van Uytvanck is er van de partij.