Zeilster Emma Plasschaert: "Tokio 2021? Ergens toch al een beetje twijfels"

  In een coronavrije wereld waren de Olympische Spelen op dit moment aan de gang. Dat blijft een pijnlijke vaststelling, ook voor Emma Plasschaert (26). De zeilster was een van onze medaillekandidaten. "Ik heb er zeker even aan gedacht vandaag", vertelt ze.

  Normaal gezien ging voor Emma Plasschaert vandaag de eerste competitiedag op de Spelen in Tokio van start. "Het stond nog in mijn agenda, ik kreeg er vanochtend een melding van. Ik heb er dus zeker even aan gedacht", zegt ze.

   

  Intussen worden er ook al steeds meer vraagtekens gezet achter Spelen in 2021. Is Plasschaert, wereldkampioen in 2018, daar al mee bezig? "Dat speelt ergens wel in je hoofd, die kans zit er heel klein in. Al zou het mij sterk verbazen. Ik probeer er alleszins zo weinig mogelijk aan te denken, dat is slecht voor de motivatie."

   

  In voorbereiding op de Spelen was Plasschaert Japans aan het leren. Hoe staat het daar nu mee? "Ik heb het even op een laag pitje gezet en even ingeruild voor 2 vakken aan de universiteit. Dat was even nuttiger, maar ik ga het wel weer oppikken."

  Ik probeer zo weinig mogelijk te denken aan annulatie van Spelen in 2021.

  Emma Plasschaert

  "Mijn vriend al 5 maanden niet meer gezien"

  In principe zal Emma Plasschaert in augustus op het BK in Oostende voor het eerst sinds de coronapauze weer in competitie komen. "Fingers crossed dat het kan doorgaan."

   

  "Het voordeel van onze sport is dat we alleen in een boot zitten, dus je kan makkelijk coronaproof het water op. Ik ben niet bang om naar het buitenland te gaan, alleen vliegen houdt me wel wat tegen. Dan kom je zo dicht bij andere mensen."

   

  "Voor het overige gaat momenteel wel goed met mij. We zijn de echte lockdown redelijk goed doorgekomen. Nu is het misschien wel wat moeilijker, met de tweede golf die komt. We proberen momenteel afspraken te maken met andere teams voor de komende weken en maanden, maar het is moeilijk omdat er in elk land andere maatregelen zijn."

   

  En haar Australische vriend? "Die heb ik intussen al 5 maanden niet meer gezien. Ik hou de situatie in Australië nauwlettend in de gaten, er is daar toch ook een sterke stijging geweest in de cijfers."

  Emma Plasschaert belt met haar vriend die in Australië zit.