Xavi, coach van Al-Sadd in Qatar, test positief op corona

  In januari won Xavi met Al-Sadd de Qatar Cup.

  Al-Sadd zal het vandaag bij de hervatting van het voetbal in Qatar zonder zijn coach, Xavi Hernandez, moeten doen. Het voormalige boegbeeld van Barcelona testte positief op corona.

  Xavi (40) maakte het nieuws op Instagram bekend: "Ik zal het team vandaag niet kunnen vergezellen bij de herstart van de officiële competitie. Een paar dagen geleden en volgens het protocol van de Qatar Stars League kreeg ik een positief resultaat bij de laatste Covid19-test die ze uitvoerden."

   

  "Gelukkig voel ik me prima, maar volgens het protocol moet ik in isolatie totdat ik het virus heb overwonnen." Xavi vertoont geen symptomen.

   

  De Spanjaard verlengde onlangs zijn contract als trainer van Al-Sadd met een jaar. Xavi was jarenlang sterkhouder bij FC Barcelona. De voormalige topvoetballer werd begin dit jaar gepolst door de Catalaanse grootmacht om daar trainer te worden, maar hij sloeg het aanbod af. Hij vond het niet het juiste moment om bij zijn grote liefde aan de slag te gaan.