Van Aert voert Jumbo-Visma aan in Strade Bianche: "Ga weer voor topklassering"

  Van Aert reed vorig jaar en het jaar daarvoor naar de 3e plaats in Siena.

  Wout van Aert is volgende zaterdag de kopman van Jumbo-Visma in de Strade Bianche. De eendagskoers over deels onverharde wegen in de regio Firenze, met start en finish in Siena, is de eerste wedstrijd uit de WorldTour na een onderbreking van bijna 5 maanden als gevolg van de coronacrisis.

  De 25-jarige Van Aert eindigde zowel in 2018 als in 2019 op de derde plaats in de Strade en kijkt uit naar de wedstrijd. "Sinds begin juni werk ik toe naar de herstart van het seizoen. Ik ben er klaar voor."

   

  "De Strade Bianche is een heel mooie koers om mee te beginnen. Na 2 podiumplaatsen ga ik weer voor een topklassering."

  De ploeg van Jumbo-Visma bestaat verder uit onze landgenoot Maarten Wynants, de Duitser Paul Martens en de Noor Amund Grøndahl Jansen. Van Aert krijgt ook 3 Nederlandse teamgenoten met zich mee: Antwan Tolhoek, Mike Teunissen en Bert-Jan Lindeman.

   

  Sprinter Dylan Groenewegen hervat zijn seizoen op dezelfde dag in België, in de Heistse Pijl.