Mbappé loopt zware enkelverstuiking op, Champions League lijkt onzeker

  Kylian Mbappé kon niet genieten van de eindzege in de beker.

  Kylian Mbappé heeft een zware enkelverstuiking overgehouden aan de Franse bekerfinale. Het is onduidelijk hoelang de aanvaller van PSG aan de zijlijn moet blijven, maar de kwartfinale van de Champions League lijkt in gedrang te komen.

  Kylian Mbappé incasseerde na 26 minuten een stevige tackle op zijn rechterenkel in de Franse bekerfinale. De aanvaller verliet in tranen het veld en liep na afloop op krukken rond.

   

  Een eerste onderzoek heeft aangetoond dat de 21-jarige aanvaller een zware enkelverstuiking heeft opgelopen. Er is ook schade aan het laterale externe enkelcompartiment. Binnen 72 uur moet er meer duidelijkheid zijn over de ernst van de blessure.

   

  De finale van de Coupe de la Ligue tegen Olympique Lyon (31 juli) zal hoogstwaarschijnlijk te vroeg komen voor Mbappé. Ook de kwartfinale in de Champions League tegen Atalanta (12 augustus) lijkt onzeker.