Van Crombrugge: "Beste transfer is dat groep bijna identiek gebleven is"

  De Belgische competitie start zonder ongelukken op 8 augustus. Volgens doelman en aanvoerder Hendrik Van Crombrugge is Anderlecht er bijna klaar voor, maar offensief moeten er nog stappen gezet worden. "Onze organisatie zit goed, maar in de zone van de waarheid zijn we niet dominant genoeg."

  "Ik ben tevreden, het was een goede wedstrijd", concludeerde Van Crombrugge na de 0-0 tegen Nantes. "Tegen Saint-Etienne hebben we een paar werkpunten gezien en die zijn nu opgelost. De momenten waarop we minder in de match zaten, hebben we beter gecontroleerd."

   

  "We hebben een goeie organisatie en slikken niet veel goals, dat staat goed. We waren vorig seizoen de op 2 na beste defensie van de competitie als ik me niet vergis. Dat is behouden, maar nu moeten we werken aan het aantal gemaakte doelpunten. Ook vandaag waren we in de zone van de waarheid nog niet dominant genoeg. Zo kan je niet winnen."

   

  Is Anderlecht klaar voor de competitiestart over twee weken? "Nog niet helemaal natuurlijk, maar dat zullen maar weinig ploegen zijn. Het is ook nog steeds een rare periode en de extrasportieve zaken maken het niet makkelijker. Je hebt corona en dan nog eens de soap bij de Pro League, dat zit ook in het hoofd."


  "Ik ben er indirect wel mee bezig. Het is belangrijk dat we ons voorbereiden, alsof de competitie start op 8 augustus. Stel dat het niet zo is, hebben ze een weekje extra voorbereiding."

  "De transfermarkt is open tot half oktober dus je kan nog vaak terugkomen met die vraag"

  En hoe zit het met transfers bij Anderlecht? "Onze beste transfer is dat de groep samen is gebleven. Dat is absoluut een voordeel. We hebben vorig seizoen moeilijke momenten beleefd, maar dat is bagage die we nu meenemen. We hebben het overleefd en daardoor zullen we later kunnen oogsten."

   

  "Ik was er vorig seizoen niet tijdens de voorbereiding dus ik weet niet of we nu verder staan, maar er zijn wel stappen gezet. Er is progressie gemaakt, zeker door de jonge spelers. We moeten vooral zorgen dat we goed aan de competitie beginnen. Als we vorig jaar bij de start 3 of 6 punten meer pakken, dan speelden we gewoon Play-off I en was er van crisis nooit sprake geweest."

   

  En hoe zit het met Van Crombrugge zelf? Voor corona werd er vaak gespeculeerd over een transfer. Is dat nu van de baan? "Dit is mijn club. Als je indirect wil vragen of ik ook het begin van competite haal, dat zullen we wel zien. De transfermarkt is open tot half oktober, dus je kan nog elke week terugkomen met jouw vraag."

  Cobbaut: "Ik voel me goed en heb plezier op het veld"

  Elias Cobbaut was het eens met de analyse van zijn doelman. "We mogen tevreden terugblikken. We hadden veel balbezit en de combinaties liepen vlot. In de laatste 30 meter moeten we misschien iets meer kansen creëren, maar we komen er al dus dat is een begin. En we hebben de nul kunnen houden, dat is onze sterkte. We geven weinig weg. Defensief kunnen we tevreden zijn, maar de laatste finishing touch ontbreekt."

   

  "Er zit zeker een evolutie in, dat merken jullie ook wel. Iedereen begint de ruimtes meer en beter te kennen. We hebben in elke match nog wel af en toe een dipje, maar we moeten leren om dan volwassen te zijn en compact te blijven en niet als kippen zonder kop te beginnen pressen. We zijn vorig jaar goed geëindigd en we willen op dat elan voortgaan. We werken elke dag hard."

   

  "Ik voel me persoonlijk ook goed en ik denk dat zich dat wel uit op het veld. Ik probeer me elke match te bewijzen en ik heb plezier."