3/3: Van Vleuten degradeert de tegenstand opnieuw in Spanje

  Van Vleuten is nog maar eens de beste.

  Annemiek van Vleuten weet in 2020 nog altijd niet wat verliezen is. De wereldkampioene was vandaag nog maar eens de beste in de tweede editie van de Clasica Femenina Navarra (1.1) in Pamplona. Gisteren won ze ook al met sprekend gemak de Emakumeen Nafarroako Klasikoa (1.1).

  Na haar overwinning gisteren, verscheen wereldkampioene Van Vleuten vandaag opnieuw als topfavoriete aan de start in Pamplona. 

   

  Elisa Longo Borghini reed als eerste van de grote namen weg, maar lang liet Van Vleuten niet op zich wachten. Op de Muro de Tirapu, halfweg koers, kwam ze voorin al aansluiten bij de Italiaanse. Die reed niet veel later lek, maar daar profiteerde Van Vleuten niet van.

   

  Op de laatste beklimming van de dag perste de wereldkampioene alles uit haar benen. Longo Borghini kon het tempo niet aan en weg was Van Vleuten. Ze haalde het uiteindelijk met net geen minuut voorsprong, goed voor haar 3e zege van het seizoen en dat in haar 3e wedstrijd.

   

  De 37-jarige Van Vleuten verloor nog geen enkele keer sinds ze vorig jaar wereldkampioene werd in Harrogate.

  Van Vleuten laat Longo Borghini ter plaatse:

  De finish van Van Vleuten: