"Zou willen dat De Bruyne miljoen doelpunten scoorde, maar hij geeft liever assists"

  De Bruyne zit dit seizoen al aan 19 assists in de Premier League.

  De Premier League zit er bijna op, maar dat weerhoudt Pep Guardiola niet om een zoveelste complimentje richting Kevin De Bruyne te versturen. "Ik zou het geweldig vinden mocht Kevin een miljoen doelpunten scoren, maar ik denk dat hij assists verkiest", klinkt het.

  De meeste assists (19, 1 minder dan het record van Thierry Henry), het meeste aantal doelpunten + assists (30), meeste kansen gecreëerd (126) en de meeste grote kansen gecreëerd (32). Het Premier League-seizoen van Kevin De Bruyne is niet min. Al greep de middenvelder net naast de Speler van het Jaar-award. Die ging naar Henderson.

   

  Manchester City-coach bewierookte De Bruyne de afgelopen seizoenen al meermaals. Zijn befaamde zin "Hij ziet dingen die andere spelers niet zien", hoorden we al wel vaker. Maar met de laatste speeldag in zicht, heeft Guardiola nog wat mooie woorden in petto voor de Rode Duivel.

   

  "Het is onnodig te zeggen hoe fantastisch Kevin is", klinkt het bij de Spanjaard. "Ik zou het geweldig vinden mocht Kevin een miljoen doelpunten scoren, maar ik denk dat hij assists verkiest. Al nam hij laatst ook met plezier strafschoppen en vrije trappen. Maar het is dit seizoen ongelooflijk hoe goed hij is."

   

  De Bruyne kan volgend seizoen nog belangrijker worden voor City, nu aanvoerder David Silva vertrekt. De Rode Duivel was nu al stand-in voor de Spanjaard en treedt mogelijk in de voetsporen van Vincent Kompany als City-captain. "We zullen zien", reageerde Guardiola. "Zulke zaken komen voort uit het respect op en naast het veld. Het hangt af van wat de spelers zelf willen en is een natuurlijk proces."