MLB-seizoen is vannacht weer van start gegaan: "Bijzonder belangrijk moment"

  Meteen winst voor de Yankees bij de seizoensopener.

  De eerste pitch in bijna 4 maanden tijd voor de Nationals.

  Ook in de MLB strijden ze tegen racisme.

  De Dodgers wonnen hun 1e wedstrijd met 1-8.

  En kregen felicitaties van hun gemaskerde coach.

  Veel (virtuele) fans in het stadion.

  0 / 0

  Na bijna 4 maanden vertraging heeft de Major League Baseball zich vannacht weer op gang getrokken. De Yankees openden het seizoen meteen met winst. Titelfavoriet Dodgers pakte ook meteen de volle buit in de 2e wedstrijd van de avond.

  De baseballcompetitie gaat weer van start in de Verenigde Staten: "Een bijzonder belangrijk moment", vertelt onze baseball-kenner Floris Geerts in De Ochtend.  "Het is de eerste grote Amerikaanse sport die weer op gang komt en volgende week volgt de NBA."

   

  Ook in de MLB gelden er coronaregels: "Zoals overal is er ook hier geen publiek. Er wordt alleen maar gespeeld in de hoogste klasse en het seizoen is ingekort van 162 naar amper 60 matchen, al mogen we blij zijn met deze 60. Ook lichamelijk contact is verboden tijdens de wedstrijden: geen handen geven, high fives en geen praatje maken met de tegenstander."

   

  "Daarnaast mag er ook niet gespuugd worden. Dat betekent dus geen pruimtabak of pompoenpitjes voor de spelers, die er geregeld op kauwen tijdens een wedstrijd."

  De Yankees wonnen de opener van het MLB-seizoen

  Titelfavoriet Dodgers begon het seizoen met een 1-8-zege