Clijsters maakt weer indruk: ze wint 1 enkelspel en 2 dubbels voor haar team

  Kim Clijsters heeft het naar haar zin in de World Team Tennis.

  Kim Clijsters blijft hoge ogen gooien op de World Team Tennis. Tegen de Vegas Rollers won ze niet alleen 2 dubbelspelen voor haar team New York Empire, in het enkelspel verving ze Sabine Lisicki bij een 1-3-achterstand en won ze uiteindelijk nog de match met 5-4. Ze werd nadien dan ook verkozen tot Speler (m/v) van de Match.

  Kim Clijsters kampte de voorbije dagen met een lichte blessure en werd  daarom slechts spaarzaam ingezet. Aanvankelijk was het tegen de Vegas Rollers, een team met onder meer de broers Bryan en Sam Querrey, de bedoeling om enkel in het dubbel aan te treden.

   

  Clijsters deed dat ook met verve, want eerst won ze aan de zijde van Peschke het vrouwendubbel en daarna aan de zijde van Sock het gemengd dubbel.

   

  Maar toen Lisicki het in haar enkelmatch tegen olympisch kampioen Puig niet onder de markt had, moest Clijsters toch weer het harnas aantrekken.

   

  Clijsters viel in bij een 1-3-achterstand, verloor het eerste spelletje waardoor Puig op een zucht van de zege kwam, maar won er daarna 3 op een rij én de tiebreak, waardoor New York Empire toch nog het vrouwenenkel én uiteindelijk ook de match (25-17) won.

  Clijsters: "Slechts een kleine buikspierblessure, niet zo ernstig"

  Kim Clijsters werd vanwege haar sterke prestatie verkozen tot Speler (m/v) van de Match. "Na het dubbelspel dacht ik dat ik er vanaf was voor vandaag. Mijn lichaam en geest moesten toch even een klik maken toen ik inviel. Daarom maakte ik een paar domme fouten in het eerste spelletje. Maar daarna kwam ik er toch in."

   

  Clijsters werd ook geroemd voor haar vechtersmentaliteit, omdat ze ondanks een blessure toch blijft voortspelen. "Het is maar een kleine buikspierblessure, niet al te ernstig. Het is gewoon vervelend bij de opslag."

   

  Het zijn dan wel geen échte matchen, Clijsters heeft het de voorbije dagen enorm naar haar zin op de World Team Tennis. "We hebben een geweldig team, we maken heel veel plezier. Ik zou hen voor geen enkel ander team willen ruilen."

  Clijsters geeft olympisch kampioene Puig ervan langs in het enkelspel

  Acties van Clijsters in het dubbelspel