Beerschot én OHL vragen uitstel van de competitiestart

  Beerschot of Oud-Heverlee Leuven: wie speelt volgend seizoen in de Jupiler Pro League?

  Beerschot en Oud-Heverlee Leuven hebben aan de Pro League gevraagd om de start van het nieuwe voetbalseizoen uit te stellen. De twee clubs vinden de periode tussen de terugwedstrijd van de promotiefinale (2/8) en de start van de competitie (8/8) te kort.

  "We betreuren dat de inhoud werd gelekt"

  "Beerschot bevestigt dat het, samen met OHL, de voorzitter van de Pro League heeft gevraagd te bemiddelen en na te denken over het probleem van de te korte tijd tussen de promotiefinale en de start van de competitie in 1A", staat te lezen op de webiste van Beerschot.

   

  "Daardoor heeft de winnaar van de finale niet genoeg tijd om zich voor te bereiden. Beerschot heeft dit gevraagd in een constructieve, vertrouwelijke brief naar de leden van de Raad van Bestuur van de Pro League. We betreuren het dan ook dat de inhoud van deze brief werd gelekt."

   

  "We blijven ons focussen op de finale die de kampioen van 1B zal bepalen. Beerschot onthoudt zich van verder commentaar."

  Tegenvoorstel van de Pro League

  Uit de gelekte brief blijkt dat de Pro League Beerschot en OHL heeft voorgesteld om de eerste twee speeldagen van de promovendus uit te stellen. Beide clubs gaan daar echter niet mee akkoord, "tenzij de eerste twee speeldagen in 1A integraal worden uitgesteld".   

   

  De heenwedstrijd van de promotiefinale werd op 8 maart op het Kiel met 1-0 gewonnen door Beerschot, de terugwedstrijd wordt op 2 augustus in Leuven afgewerkt. Oorspronkelijk was die voorzien op 14 maart, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. De winnaar van de dubbele confrontatie speelt komend seizoen in de hoogste afdeling.