400 fans? Anderlecht voetbalt in augustus gewoon achter gesloten deuren

  Geen toeschouwers in het Lotto Park in augustus tegen Moeskroen en Eupen.

  Anderlecht zal zijn wedstrijden in augustus achter gesloten deuren afwerken. Dat heeft de club zopas bekendgemaakt. De beslissing werd genomen in overleg met de gemeente Anderlecht. "Als je 400 fans toelaat, dan creëer je meer problemen dan je oplost", vertelt CEO Karel  Van Eetvelt. "Maar we hopen dat de regering het protocol opnieuw bekijkt."

  CEO Van Eetvelt: "400 gelukkigen en meer dan 19.000 anderen ongelukkig"

  Het plan om 400 toeschouwers per wedstrijd toe te laten in de voetbalstadions wordt door Anderlecht (voorlopig?) in de vuilnisbak geworpen. Paars-wit zal gedurende de maand augustus zijn thuiswedstrijden gewoon achter gesloten deuren spelen. Het gaat om de wedstrijden tegen Moeskroen (16 augustus) en Eupen (23 augustus).

   

  "Gisteren hebben we onmiddellijk na de regeringsbeslissing overlegd met het lokale bestuur en de veiligheidsdiensten", legt CEO Karel Van Eetvelt uit. "We willen op deze manier vooral duidelijk creëren voor iedereen. 400 fans, dat zijn er in de praktijk nog minder. Dat betekent dat je in een stadion van 20.000 mensen enkelingen gelukkig kan maken, maarmeer dan 19.000 anderen ongelukkig. Dan creëer je meer problemen dan je er oplost. Die selectie is niet eerlijk te maken."

   

   Enkel de spelers en staf van beide teams, de delegaties van beide clubs, de media en de noodzakelijke operationele medewerkers zullen worden toegelaten in het Lotto Park. "Het is dan ook geen financiële beslissing. De kosten die we moeten maken om al die mensen te ontvangen blijven hetzelfde, of daar dan nog 400 fans bijkomen of niet. We willen ook niet dat misnoegde fans toch samentroepen aan het stadion. Zolang de beslissing van de regering op 400 supporters blijft, spelen we achter gesloten deuren."

  Met het protocol is er geen enkele kans op besmetting, zelfs met 3.000 fans in de tribunes.

  "Maar ik ben wel zeer ontgoocheld dat de regering het protocol van de Pro League naast zich heeft neergelegd. Dat protocol gaat heel ver. Ik snap dat de regering een signaal heeft willen geven nu de cijfers opnieuw stijgen, maar je moet ook met gezond verstand naar de situatie kijken."


  "Als we nog lang met corona moeten leven, dan kan je je activiteiten beter aanpassen en veilig organiseren, dan zomaar alles te verbieden. Economische activiteiten die veilig georganiseerd kunnen worden, mag je niet verbieden. Anders richt je veel meer schade aan. Ik hoop dus dat we de regering nog zullen kunnen overtuigen dat we wel veilig fans kunnen ontvangen. Met het protocol is er geen enkele kans op besmetting, zelfs met 3.000 fans in de tribunes."

  Bekijk het gesprek met Karel Van Eetvelt