Vrouwenkoers in Baskenland weigert ploegen zonder coronatest

  Doltcini-Van Eyck, de enige Belgische ploeg in het Baskenland, beraadt zich nog.

  De Emakumeen Nafarroako Klasikoa, de eerste internationale UCI-koers sinds de lockdown, laat geen rensters in het peloton toe die niet zijn getest. Uitgesloten teams krijgen wel nog de kans om zich te laten testen in het ziekenhuis van Navarra.

  Net voor de start van de eendagskoers voor vrouwen in het Baskenland kwam The Cyclists' Alliance met een negatief advies om te starten, omdat niet iedereen in het peloton was getest. 

   

  De koersorganisatoren hebben nu alle teams uitgesloten die geen negatieve coronatest konden voorleggen. "Op deze manier voldoen we nauwgezet aan het gezondheids- en veiligheidsprotocol", klinkt het.

   

  De teams die geen startbewijs hebben gekregen, krijgen wel nog de kans om een coronatest  af te nemen in het ziekenhuis van Navarra. 

   

  CCC-Liv, het team van de Nederlandse vedette Marianne Vos, heeft besloten om niet deel te nemen aan de wedstrijd omdat "de gezondheidsrisico's te groot zijn". Doltcini-Van Eyck, de enige Belgische ploeg in het Baskenland, staat wel aan de start.