Ook na lockdown heeft wereldkampioene Van Vleuten nog winnaarsbenen

  Tweede koers van 2020, tweede zege voor Van Vleuten.

  Annemiek van Vleuten heeft ook haar tweede koers in 2020 gewonnen, al zat daar door de coronacrisis bijna vijf maanden tussen. In de Emakumeen Nafarroako Klasikoa, de eerste internationale UCI-koers sinds de lockdown, mocht ze weer zegevieren.

  2020 had een belangrijk jaar moeten worden voor Annemiek van Vleuten. Niet alleen omdat ze een heel jaar in de regenboogtrui mag rondrijden, maar ook omdat ze kandidaat nummer 1 was voor olympisch goud. Dat bewees ze met winst in de Omloop Het Nieuwsblad. 


  Maar Van Vleuten is haar winnaarsbenen niet kwijtgespeeld tijdens de lockdown. De Nederlandse schreef de Emakumeen Nafarroako Klasikoa op haar naam, de eerste UCI-koers na de lockdown in het Baskenland. Op de slotklim haalde ze eenzame vluchter Mavi Garcia in en maakte het af.

   

  Het coronavirus had ook bijna deze wedstrijd gedwarsboomd voor Van Vleuten. Net voor de start bleek dat 10 van de 25 ploegen niet waren getest op covid-19. The Cyclists' Alliance gaf een negatief advies om te starten, maar de organisatie weerde alle ploegen die geen test konden voorleggen. Uiteindelijk stonden 15 ploegen aan de start, waaronder het Belgische Doltcini-Van Eyck Sport.

  Uitslag:

  1. Annemiek van Vleuten (Ned)
  2. Mavi Garcia (Spa)
  3. Anna van der Breggen (Ned)
  4. Elisa Longo Borghini (Ita)
  5. Erica Magnaldi (Ita)