Na 2 jaar blessureleed wil Van Niekerk onder 43 seconden duiken

  Wayde van Niekerk kroonde zich in Rio tot olympisch kampioen.

  Wayde van Niekerk, wereldrecordhouder op de 400 meter, is na twee jaar blessureleed weer klaar voor actie. De Zuid-Afrikaan wil zich nog wat meer in de geschiedenisboeken schrijven door onder de 43 seconden te duiken.

  In 2017 liep Van Niekerk een zware knieblessure op tijdens een rugbymatch voor het goede doel, naar eigen zeggen "de slechtste keuze" die hij ooit maakte. De Zuid-Afrikaan worstelde zelfs even met een depressie, maar lijkt nu weer klaar om mee te strijden op het hoogste niveau.

   

  "Onder de 43 seconden duiken is zeker een prioriteit voor mij", zegt hij. "Waarom zou ik niet voor het hoogste gaan. Ik mik op de 42 seconden met heel mijn hart en ziel. Ik wil een onbereikbaar record neerzetten."

   

  Op de Olympische Spelen in Rio zette Van Niekerk het wereldrecord op 43"03, maar de Zuid-Afrikaan wil nog beter doen. "Na zo'n zware periode heb ik er nog meer zin in", besluit hij.