Luca Brecel over Ben Mertens: "Super! Wij gaan elkaar nog geld opbrengen"

  Luca Brecel is net in Engeland aangekomen om daar te beginnen aan zijn jacht op de hoofdtabel van het WK snooker. Zijn jongere landgenoot Ben Mertens is daar al aan begonnen. Mertens won als jongste speler ooit een match in de kwalificaties. "Hij heeft het talent én de werkkracht."

  Luca Brecel bewees met eindwinst in de Champions League snooker dat hij niet had stilgelegen tijdens de lockdown. Nu moet hij opnieuw aan de bak wil hij straks voor de 5e keer in zijn carrière de hoofdtabel van het WK halen.

   

  "Er staat veel druk op, maar eigenlijk heb ik daar nooit last van. Ik heb altijd een goed gevoel voor de start van een toernooi. Nu ook. Ik ben goed voorbereid, dus laat maar komen!"

   

  "De eindzege in de Champions League heeft mij vooral rust en vertrouwen gegeven. Fergal O'Brien is wel een lastige tegenstander. Hij draait al heel lang mee en is iemand die zijn tijd neemt. Daar laat ik mij niet aan vangen. Als het moet, speel ik zelf ook traag."

   

  Brecel stond al 4 keer op de hoofdtabel, maar verloor telkens in de eerste ronde. "Ik vind het al een overwinning op zich dat ik er 4 keer stond. In mijn eerste jaar moest ik 4 keer winnen om de hoofdtabel te halen. In een ander toernooi sta je dan al in de kwart- of halve finale."

  Verslag van de Champions League snooker

  "Weet perfect hoe Ben Mertens zich nu voelt"

  In de snookerwereld spraken ze de voorbije dagen niet over Luca Brecel, maar wel over een andere jonge Belg. Ben Mertens wist op zijn 15e als jongste speler ooit een match in de kwalificaties van het WK te winnen.

   

  "Mooi, hé! Ik had zijn pa op voorhand nog een berichtje gestuurd om hem succes te wensen. Ik heb er zelf ook nog op jonge leeftijd (Brecel werd op zijn 17e de jongste speler op de hoofdtabel van het WK, red) gestaan. Ik weet dus perfect hoe hij zich voelt."

   

  "Zijn loting is nog vrij gunstig. Allemaal spelers die haalbaar zijn als hij zijn beste spel kan spelen. Maar eerst moet hij vooral heel blij zijn met zijn eerste overwinning. Dit is een leerproces voor hem, de focus ligt niet op het resultaat."

  "Partner voor de komende 20 jaar voor de Wereldbeker"

  Luca Brecel denkt dat Ben Mertens "the real deal" kan zijn. "Hij legt zich volledig toe op het snooker, net zoals ik gedaan heb. Niet iedereen kan dat opbrengen. En hij koppelt die werkkracht aan talent."

   

  "Ik ben echt heel blij voor hem. Ook voor de Wereldbeker is dit een goeie zaak. Hij wordt een goeie partner voor mij de komende 10-20 jaar. Wij kunnen elkaar nog geld opbrengen'", lacht Brecel.

  Ben Mertens