Devolder van Belgisch kampioen naar tractorchauffeur: "Passie van kinds af"

  Stijn Devolder: "Vroeger was het ontspanning, nu is het mijn dagelijkse job."

  Drievoudig Belgisch kampioen Stijn Devolder heeft zijn tweewieler ingeruild voor een vierwieler. Als tractorchauffeur heeft hij opnieuw van een passie zijn beroep kunnen maken.

  Tijdens zijn wielercarrière kroop Stijn Devolder na de Vlaamse klassiekers al eens achter het stuur van een tractor "om tot rust te komen". "Al had ik daar toen niet veel tijd voor. Nu is het mijn dagelijkse job", vertelt hij. 

   

  "Het is van kinds af aan een passie van mij. Als wielrenner was het een vorm van ontspanning, nu doe ik het dagelijks. Maar nu mis ik de koers wel natuurlijk."

   

  Vooral de voorstelling van het BK-parcours in Anzegem deed pijn voor de drievoudige Belgische kampioen. "Het is dicht bij mijn deur en het is een parcours op mijn maat. Helaas ben ik al te oud geworden voor deze editie."


  "Iemand die uit de Tour komt, heeft zeker een streepje voor op dit BK. Maar ook titelverdediger Tim Merlier maakt zeker een kans. Hij heeft een goede ploeg die hem over de Tiegemberg kan helpen."

  Is toekomstige Belgische kampioen opnieuw een Devolder?

  Misschien staat er in de toekomst toch nog een Devolder op de erelijst van het BK, want ook de zoon van Stijn heeft wielerambities. "Binnen twee jaar zou hij bij de nieuwelingen beginnen", vertelt hij. "Ik geef hem genoeg vrijheid. Hij wordt zeker niet gepusht, maar het zou natuurlijk wel plezant zijn."

   

  "Ik heb zelf 26 jaar gekoerst. Ik heb mooie dingen beleefd, maar vooral ook veel fouten gemaakt. Ik heb veel geleerd voor de volgende generatie. Hij zal dus zeer verstandig worden begeleid."