14 keer Tiegemberg op BK: "Na de Tour zal dat aanvoelen als een brugje"

  Wordt de Tiegemberg de scherprechter op het BK?

  Het BK wielrennen, op 22 september in Anzegem, wordt een pittige uitdaging met de Muur van Geraardsbergen en maar liefst 14 keer de Tiegemberg op het parcours. Patrick Lefevere verwacht dat de nationale driekleur wordt weggekaapt door een Tour-renner.

  Amper twee dagen na de slotrit van de Tour staat het BK al op de wielerkalender. Het peloton krijgt een pittig parcours voorgeschoteld van 235,8 kilometer.

   

  Vanaf startplaats Halle wordt een lus van 104 kilometer getekend naar Anzegem, waar er nog 7 plaatselijke ronden wachten. "Tijdens die rit in lijn naar Anzegem hebben we na 33 kilometer de passage over de Muur van Geraardsbergen. Een mythische helling die we zeker wilden opnemen in ons parcours", zegt koersdirecteur Eric Demets.

   

  "Op de Heirbaan in Anzegem vatten we de zeven plaatselijke ronden aan van elk 18,8 kilometer. Daarin zitten telkens twee beklimmingen van de Tiegemberg."

  Lefevere: "Tour-renners zullen naar boven vliegen"

  Volgens Niko Eeckhout, Belgisch kampioen in 2006, hebben de renners die uit de Tour de France komen, een streepje voor. "Als je in de flow van de Ronde van Frankrijk een kampioenschap kan rijden, zal dat zeker een effect hebben", zegt hij.

   

  Ook Patrick Lefevere, manager van Deceuninck-Quick Step, ziet kansen voor de Tour-renners. "Als ze 2 uur op hun tanden bijten, worden de pijnlijke benen goede benen. De Tiegemberg zal na de Tour aanvoelen als een brugje. Ze zullen naar boven vliegen."

  Naesen vs. Tiegemberg

  Ziet Oliver Naesen het BK nog zitten? In 2017 sprak hij de gevleugelde woorden: "Als je er daar (op de Tiegemberg, red.) wordt afgereden, stop je beter met koersen". Woorden die hij beter had ingeslikt, want in 2019 werd hij in de E3 Harelbeke gelost... op de Tiegemberg.