Ook niet-profs moeten zich voor Heistse Pijl laten testen op Corona

  Hodeg was vorig jaar de snelle man.

  Op 1 augustus staat de Heistse Pijl op het programma, op dezelfde dag als de Strade Bianche. Naast de profs die er aan de start komen, onder anderen Jakobsen, Groenewegen en Merlier, moeten nu ook alle niet-profs zich laten testen op Corona.

  De organisatie van de Heistse Pijl kon toch enkele mooie namen strikken ondanks de wedstrijd op dezelfde dag plaatsvindt als de Strade Bianche.

   

  Onder meer Deceuninck-Quick Step (met titelverdediger Hodeg en Jakobsen), Jumbo-Visma (Groenewegen), Alpecin-Fenix (Belgisch kampioen Merlier) en Lotto-Soudal staan er toch mooie namen op de affiche.

   

  Voor de profs is het standaard: zij moeten zich sowieso laten testen op Corona, maar de organisatie besliste nu ook dat alle niet-profs verplicht zijn een coronatest te ondergaan voor ze aan de start verschijnen.

   

  "Gezien de huidige uitzonderlijke situatie werd er gekozen om de koers ditjaar uitsluitend in Heist-op-den-Berg te rijden. Dat betekent dat het peloton 11 lokale rondes zal afwerken", laat de organisatie nog weten op haar website.