Club Brugge imponeert niet, maar wint wel tegen ambitieus Deinze

  Schrijvers scoort de enige goal van de wedstrijd.

  Na twee zeges, een gelijkspel en een nederlaag heeft Club Brugge zijn vijfde oefenmatch van het seizoen gewonnen. Het ambitieuze Deinze verweerde zich kranig, maar verloor met 1-0. Zaterdag volgt een belangrijke test voor Club Brugge in de laatste rechte lijn naar de bekerfinale. Club ontvangt dan Rijsel.

  Trainer Philippe Clement begon zonder een reeks sterkhouders. Vormer en Vanaken zaten op de bank. Mignolet, Diatta of Okereke zaten niet in de kern. Schrijvers en Krmencik kregen de kans zich te tonen als leiders van de aanval.

   

  Deinze begon goed. Het speelde sterk in blok en was gretiger dan Club, in zijn eerste oefenmatch van het seizoen. Het duurde 20 minuten voor de thuisploeg greep kreeg op de match. Kansen zouden de hele wedstrijd wel een schaars goed worden. 

   

  De enige goal viel net voor de rust. Balanta zette voor, Schrijvers probeerde Krmencik te bedienen, die trapte half naast de bal, maar Schijvers kon van dichtbij wel zelf de 1-0 in doel schieten. 

   

  Na een uur kwamen 9 nieuwe spelers op het veld voor Club, onder hen Badji, Vormer en Vanaken. Toch gaf Deinze niets meer weg en dreigde zelf sporadisch. Tegen Rijsel op zaterdag zal Club een tandje moeten bijsteken.

  Herbekijk Club Brugge - Deinze