Ferrari grijpt in en herstructureert technische afdeling

  De crisissfeer bij het F1-team van Ferrari heeft teambaas Mattia Binotto aangezet tot een herstructurering. Daarbij zullen veel ogen gericht zijn op de afdeling "prestatieontwikkeling". 

  De dramatische seizoensstart van Ferrari in de eerste drie wedstrijden van het seizoen blijft niet zonder gevolgen. In een verklaring zegt Ferrari dat het team "een meer gefocuste en vereenvoudigde structuur" krijgt, waarbij de leidinggevenden van elke afdeling "de nodige bevoegdheden krijgen om hun doelstellingen te bereiken".

   

  Ook komt er een aparte afdeling prestatieontwikkeling. "De afdeling kan rekenen op de ervaring van Rory Byrne en gevestigde ingenieurs zoals David Sanchez. Het zal de hoeksteen zijn van de ontwikkeling van de auto", aldus teambaas Binotto.

   

  "Er was een koerswijziging nodig om duidelijke lijnen van verantwoordelijkheid en werkprocessen te definiëren."

   

  De Zuid-Afrikaanse ontwerper Byrne, die 76 jaar is, was een sleutelfiguur tijdens het gouden tijdperk van Ferrari aan het begin van deze eeuw met zevenvoudig kampioen Michael Schumacher. Jean Todt had toen de leiding en Ross Brawn was technisch directeur.

   

  Binotto vraagt critici om geduld: "We hebben het meerdere keren gezegd, maar het is de moeite waard om het nog eens te herhalen: we zijn nu de basis aan het leggen voor een proces dat moet leiden tot een nieuwe en blijvende winstcyclus. Dat zal enige tijd duren. Tegenslagen zoals deze horen daar ook bij."