Edmonton Eskimos volgt voorbeeld Amerikaans NFL-team en verandert naam

    Edmonton behoudt wel de dubbele E in de naam en de logo's.

    Zeg niet langer Edmonton Eskimos tegen het Canadese football-team, maar wel Edmonton Football Team. De club volgt het voorbeeld van de Washington Redskins uit de NFL en verandert zijn controversiële naam.

    Sportclubs staan al even onder druk om racistische of stereotiepe benamingen te laten vallen. Omdat ook grote sponsors dreigen de financiële banden door te knippen, komt alles in een stroomversnelling.

     

    Washington, een van de oudste NFL-teams, neemt na 87 jaar afscheid van het controversiële "Redskins" in zijn naam. Ook baseballclub Cleveland Indians overweegt een naamsverandering. In Canada volgt nu ook Edmonton dat voorbeeld: "Eskimos" verdwijnt uit de naam en de logo's.