Vrancken na zware oefennederlagen: "Meteen geconfronteerd met werkpunten"

  KV Mechelen-coach Wouter Vrancken zag zijn ploeg 10 doelpunten slikken.

  KV Mechelen heeft nog niet veel redenen gehad om te juichen tijdens de voorbereiding. Maar coach Wouter Vrancken kan de zware nederlagen in de oefenduels tegen Club Brugge (6-0) en Standard (4-0) wel plaatsen. "Al hebben we wel eens een goed resultaat nodig om met een goed gevoel van het veld te stappen."

  Om geen risico's te lopen op besmettingen met het coronavirus speelt KV Mechelen alleen maar oefenduels tegen ploegen die getest zijn op covid-19. Gevolg: in plaats van op te warmen tegen amateurploegen, moet KVM meteen aan de bak tegen kleppers als Club Brugge en Standard.

   

  "Natuurlijk zouden we het liefst een zo normaal mogelijke voorbereiding afwerken", zegt Vrancken. "Maar door het coronavirus kan het niet gaan zoals we het graag willen. In een periode waar we normaal tegen amateurploegen spelen, moeten we nu oefenen tegen toppers."

   

  "Het voordeel is dat we meteen geconfronteerd worden met onze werkpunten. Het nadeel is dat we wel eens een goed resultaat nodig hebben om met een goed gevoel van het veld te stappen. Je verliest niet graag en al zeker niet met veel doelpunten verschil."

  "Ik zag wel al de juiste wil"

  Toch heeft Vrancken ook wat opgestoken van de 6-0- en 4-0-nederlagen. "Fysiek staan we nog niet waar we moeten staan. Dat is ook normaal. Club Brugge kan twee volwaardige 1A-ploegen opstellen, terwijl wij moeten aanvullen met beloften."

   

  "Je moet ook de positieve zaken onthouden. We hadden gevraagd om op bepaalde principes te focussen en in het eerste halfuur van beide partijen zagen we al de juiste wil. Maar als de duels vorderden, slopen er meer fouten in het spel. Dat heeft ook te maken met een gebrek aan automatismen."

   

  Dat KV Mechelen nog niet kon scoren, kan Vrancken ook plaatsen. "We speelden tegen sterke tegenstanders, hé. Club Brugge heeft zo veel kwaliteit. En tegen Standard waren we in de eerste helft misschien wel de betere op basis van de kansen, maar zijn we na de pauze weggezakt. Het is jammer dat we toen geen kansjes hebben afgemaakt."

  "Er komen wel nog wat spelers bij"

  Bij KV Mechelen blijft het voorlopig rustig op de transfermarkt. Terwijl onder anderen Swinkels, Corryn, Tainmont en Castro vertrokken, kwamen enkel de 20-jarige verdediger Rocky Bushiri van Norwich City en doelman Gaëtan Coucke van Genk.

   

  "We moeten nog wat afwachten, maar op sommige posities - vooral aanvallend - hebben we niet veel overschot", zegt Vrancken. "Er is nog wel wat tijd, maar ik zie de aanwinsten liever vandaag dan morgen toekomen. We willen toch klaar zijn begin augustus. Maar er komt zeker nog iets bij."