Thomas De Gendt doet er nog 2 jaar Lotto-Soudal bij: "Evidente keuze"

  De 33-jarige De Gendt rijdt sinds 2015 voor Lotto-Soudal.

  Thomas De Gendt zal ook de komende 2 jaar de kleuren van Lotto-Soudal verdedigen. De 33-jarige aanvalskoning ondertekende een contractverlenging tot 2022. Dat maakten wielerteam en renner vandaag bekend. "Eigenlijk was het een evidente keuze", zegt De Gendt.

  Na een jaar bij Omega Pharma-Quick Step kwam De Gendt in 2015 bij Lotto-Soudal terecht, die andere Belgische WorldTour-ploeg. Elk jaar leverde die samenwerking wel een of meerdere mooie vruchten op. En het huwelijk gaat nu tot 2022 door.

   

  "Eigenlijk was het een evidente keuze", zegt De Gendt, die momenteel op trainingskamp is in de Vogezen. "Eerlijk, nooit heb ik getwijfeld om elders te gaan. Ik voel me hier goed. Waarom zou ik weggaan?"

   

  "Ik ken dit huis inmiddels al 6 jaar. Waarom zou ik verkassen? Lotto-Soudal kent me en geeft me de vrijheid die ik nodig heb, de vrijheid die andere teams me allicht niet kunnen geven. Samen wonnen we al zo vaak. Ik ben ervan overtuigd dat we de komende jaren nog meer zullen winnen. Samen dus."

   

  De Gendt maakte vooral naam met zijn ritzeges in de grote rondes én zijn doordachte aanvalslust. Zo won hij vorig jaar na een monsterontsnapping de Tourrit naar Saint-Etienne. 3 jaar eerder was hij in La Grande Boucle de beste op de Mont Ventoux.

   

  In de Ronde van Italië maakte hij in 2012 furore met etappewinst op de Stelvio en een 3e plaats in het eindklassement. Ook in de Vuelta was onze landgenoot al succesvol met ritwinst in 2017 en de bergtrui een jaar later.

  De Gendt viert in de Tour 2019.

  "Persoonlijke droom: ritzeges in grootste 10 rittenkoersen, mis nog Tirreno en Baskenland"

  Hij wil zich blijven focussen op dit soort wedstrijden.  "Voor de klassiekers hebben we Philippe Gilbert, Tim Wellens en John Degenkolb. Ik zal ze daar helpen, waar ik kan."


  "Mijn persoonlijke droom blijft wel een rit gewonnen te hebben in de grootste 10 rittenkoersen. Ik won naast de 3 grote rondes al in Catalonië, Zwitserland, Romandië, Parijs-Nice en de Dauphiné. Ik mis enkel nog Tirreno en Baskenland. Dat zit er niet in voor 2020, maar ik heb nog enkele jaren voor me."

   

  General Manager John Lelangue is tevreden dat zijn goudhaantje blijft: "Ik ben gelukkig te zien dat Thomas zich hier thuis voelt. Thomas wint en laat winnen. Deze contractverlenging is goed voor de stabiliteit en de continuïteit van de ploeg."

   

  "Thomas begrijpt dat we een visie hebben. Alleen al voor zijn palmares en zijn loyauteit hebben we hem nodig. Het is fijn te zien dat dat gevoel wederzijds is. De toekomst ziet er goed uit. Overigens, meer versterkingen voor de ploeg kondigen we eerstdaags aan."

  Thomas begrijpt dat we een visie hebben. De toekomst ziet er goed uit. We kondigen eerstdaags nog meer versterkingen aan.

  General Manager John Lelangue

  Tour, Vuelta en Ardense klassiekers

  Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) focust zich dit jaar op de Tour en de Vuelta. Maar tussenin is hij ook te bewonderen in de Waalse Pijl en (voor het eerst in 3 jaar) in Luik-Bastenaken-Luik.

  Programma Thomas De Gendt
  05-09/08 Ronde van Polen
  16-19/08 Tour de Wallonie
  29/08-20/09 Tour de France
  (27/09) (WK wielrennen)*
  30/09 Waalse Pijl
  04/10 Luik-Bastenaken-Luik
  20/10-08/11 Vuelta
  *WK-selectie is nog niet bekend