Sportkrant Marca neemt Thibaut Courtois op in Elftal van het Seizoen

  Thibaut Courtois won gisteren de Trofeo Zamora, de onderscheiding voor de minst gepasseerde keeper in Spanje.

  Thibaut Courtois heeft er weer een bekroning bij, want Marca gaf hem een plaats in de beste elf van het seizoen. Onze nationale doelman heeft na een aarzelende competitiestart een van de beste seizoenen in zijn carrière achter de rug. In het elftal wordt hij onder meer vergezeld door drie Real-ploegmaats.

  Courtois won gisteren de Trofeo Zamora voor de derde keer in zijn carrière. Vandaag mag de Rode Duivel met een plekje in Marca's Elftal van het Jaar een nieuwe onderscheiding aan zijn palmares toevoegen.

   

  Voor Courtois is het na 2013 de tweede keer in zijn carrière dat hij in het Team van het Seizoen van Marca wordt opgenomen. Datzelfde jaar werd hij ook tot beste doelman in de Spaanse competitie verkozen, een referendum dat jaarlijks georganiseerd wordt door de LFP, de Spaanse profcompetitie.

   

  In het Elftal van het Seizoen krijgt hij het gezelschap van zijn ploegmaats Sergio Ramos, Casemiro en Karim Benzema. Met enkel Lionel Messi heeft vicekampioen Barcelona slechts één speler in het elftal.

   

  De andere plaatsen gingen naar Diego Carlos en Lucas Ocampos van FC Sevilla. Van Villarreal vinden we de afscheidnemende Santi Cazorla en Gerard Moreno terug. Ook Real-huurling Martin Odegaard (Real Sociedad) en Felipe (Atético) haalden het team.

   

  Bij de teleurstellingen van het seizoen staan met onder meer Antoine Griezmann (FC Barcelona), Luka Jovic (Real) en Joao Felix (Atlético) heel wat grote en dure namen.