Natalie Portman richt met de hulp van andere sterren vrouwenvoetbalclub op

  Natalie Portman stampt een voetbalclub uit de grond die in 2022 mee zal doen in de NWSL, de vrouwelijke tegenhanger van de MLS. Ook andere actrices als Jessica Chastain en Eva Longoria zullen hun duit in het zakje doen.

  Hollywood-actrice Natalie Portman - je kunt haar kennen van "Black Swan" of "V for Vendetta" - loopt al lang met het idee rond om een topclub voor vrouwen op te richten. Nu zijn de plannen zo concreet dat de National Women's Soccer League (NWSL) de komst van de club heeft aangekondigd.

   

  In 2022 zou de club als 11e franchise moeten deelenemen aan de NWSL. Thuisbasis wordt bijna vanzelfsprekend Los Angeles en de werknaam voor de club is Angel City.

   

  Portman is de drijvende kracht achter het project, maar ze wordt - al dan niet financieel - gesteund door collega's als Jessica Chastain en Eva Longoria, maar ook door tennisster Serena Williams.

   

  "Vandaag zetten we een spannende stap voorwaarts met de aankondiging van de eerste groep geleid door vrouwen die een club in handen krijgt", zegt Portman. "Sport is zo'n plezante manier om mensen bij elkaar te brengen en heeft de kracht om een tastbare verandering teweeg te brengen voor vrouwelijke atleten."