Kim Clijsters neemt een rustdag op World Team Tennis

  Kim Clijsters kwam afgelopen nacht niet in actie voor New York Empire op het World Team Tennis-event in West-Virginia.

  Kim Clijsters verscheen afgelopen nacht niet op de courts tijdens de World Team Tennis in White Sulphur Springs (West-Virginia, VS). Zonder onze landgenote verloor haar team New York Empire met 14-24 van Orange County Breakers.

  Clijsters maakte de voorbije dagen indruk in de gemengde ploegencompetitie. Ze kwam 5 keer in actie in het enkelspel en won evenveel keer. Op haar 37e versloeg ze onder meer toppers als Sofia Kenin (WTA-4) en Sloane Stephens (WTA-37). Kenin won de laatste Australian Open, Stephens was in 2017 de beste op de US Open.

   

  Ook het vrouwen dubbel en het gemengd dubbel liet ze aan zich voorbijgaan. Vandaag (vanaf 18u Belgische tijd) komt Clijsters mogelijk opnieuw het terrein op. New York Empire neemt het dan op tegen Springfield Lasers. Die twee teams stonden afgelopen zaterdag ook al tegenover elkaar. Clijsters was toen met 5-1 te sterk voor de Wit-Russische Olga Govortsova (WTA 135).

   

  Er doen in totaal 9 teams mee aan de World Team Tennis, die loopt tot 2 augustus.

   

  Clijsters maakte begin dit jaar een 2e comeback, maar speelde slechts 2 wedstrijden voor de coronapandemie haar 3e tenniscarrière onderbrak. De 4-voudige grandslamwinnares (US Open 2005, 2009 en 2010 en Australian Open 2011) bereidt zich voor op de US Open.

  Amerikaanse Collins uit toernooi gezet door inbreuk coronaregels

  Ondertussen mag Danielle Collins niet meer meedoen aan het event, omdat ze het strenge coronaprotocol van het toernooi niet gerespecteerd heeft. De Amerikaanse, tegen wie Clijsters vorige week haar enkelspel won, had de toernooibubbel in West-Virginia verlaten, maar de organisatie zei niet waarom.

   

  De WTT-competitie wordt 3 weken gehouden in het Greenbrier Resort in West-Virginia. Collins verliet het resort en zelfs de staat West-Virginia en mag dus niet meer terugkeren.

   

  "De protocols zijn er voor de gezondheid en de veiligheid van de spelers, coaches en staf. Er is uitvoerig over bericht", stelt de organisatie.

   

  De 26-jarige Collins, in 2019 halvefinalist in Melbourne, gaf vorige maand nog felle kritiek op nummer 1 Novak Djokovic, omdat de Serviër verklaard had dat het "onmogelijk" zou zijn om mee te doen aan de US Open door de geldende coronaprotocols.

  Danielle Collins.