Judotopper Casse: "Ik word alleen beter, mijn tegenstanders misschien niet"

  Matthias Casse is Europees kampioen en vicewereldkampioen in de klasse tot 81 kg.

  Matthias Casse had normaal gezien Belgische judogeschiedenis kunnen schrijven deze sportzomer, maar nu zal de vicewereldkampioen nog (minstens) een jaar moeten wachten. "Ik maak mij er allemaal niet druk om, dat helpt mij niet."

  Matthias Casse (-81 kg) was in de vorm van zijn leven en leek op weg naar een medaille in Tokio, maar toen dook daar dat vervelende coronavirus op. "Ik had geen kamp meer verloren en zat in een goeie flow. Nu moet ik hopen dat ik volgend jaar ook weer die goeie flow vind", zegt de Europese kampioen, die eind vorig jaar ook de World Masters won en in 2020 nog de Grand Slam in Parijs.

   

  "Het judogevoel gaat heel snel weg en het kan lang duren voor je dat terugvindt. Ik ben dan ook blij dat ik dat heb kunnen onderhouden met mijn broer. Dat merk ik ook nu op de mat. Het loopt goed."

   

  Toch mocht het voor Casse niet véél langer duren. "Het was leuk om met Jeroen te trainen, maar na 3 maanden steekt het toch tegen om altijd tegen dezelfde te moeten vechten."

  "Als er toernooien zijn, zal ik klaar zijn"

  Hoe ziet het parcours van Casse er tot de Spelen dan uit? "Dat is nog een groot vraagteken. In november is er normaal gezien het EK. Hopelijk is die 2e piek niet zo hoog als ze verwachten, zodat het kan doorgaan."

   

  "Maar als het doorgaat, zal ik klaar zijn om voor de medailles te strijden. Daarom maak ik mij ook niet druk. Dat helpt toch niet. Ik wacht af welke toernooien er georganiseerd zullen worden en als het zover is, zal ik klaar zijn om voor de medailles te vechten."

   

  Casse is ook extra sereen, omdat hij weet dat de tijd alleen maar in zijn voordeel speelt. "Ik ben met mijn 23 nog jong en zal, als ik geen blessures krijg, alleen maar beter worden. Mijn tegenstanders niet. Die zullen hoogstens op hetzelfde niveau blijven."