3 spelers van Fola Esch testen positief kort na oefenduel tegen Charleroi

  Charleroi won zaterdag met 2-1 van de Luxemburgse eersteklasser.

  3 spelers van de Luxemburgse eersteklasser Fola Esch hebben gisteren, 2 dagen na een oefenduel tegen Sporting Charleroi, een positieve coronatest afgelegd. Een 30-tal personen is voorlopig in quarantaine geplaatst. Dat bericht de Luxemburgse krant L'Essentiel vandaag. 

    Fola Esch is in volle voorbereiding op de eerste voorronde van de Champions League en oefende in dat kader zaterdag tegen Charleroi. De Karolo's wonnen met 2-1.

   

  2 dagen later legden 3 spelers van Fola Esch een positieve coronatest af. Sinds de herneming van de trainingen wordt de kern om de 4 dagen getest.

  Na het nieuws over de besmettingen besliste de club de trainingen een week te staken. De 30 mensen die op de bus zaten voor het oefenduel tegen Charleroi, zijn voorlopig in quarantaine geplaatst. De besmette spelers vertonen geen symptomen.

   

  "We nemen geen risico", zegt een clubverantwoordelijke aan L'Essentiel. "We willen de UEFA tonen dat we nauwgezet het protocol volgen, zodat we in augustus kunnen aantreden in de Champions League."

  Beelden van de oefenmatch: