Appelmans onder de indruk van Clijsters: "Ben toch een beetje verbaasd"

  Ook het vuistje van Kim Clijsters is helemaal terug.

  Kim Clijsters heeft de voorbije week indruk gemaakt op het World TeamTennis-event in de Verenigde Staten. Ook ex-tennisster Sabine Appelmans genoot van wat ze zag. "Ze heeft getoond dat ze nog altijd het niveau heeft", vertelt Appelmans aan Sporza.

  Weliswaar ging het in de VS om korte partijtjes naar 5 gewonnen games, toch imponeerde Kim Clijsters met een foutloos parcours. Bovendien was de tegenstand niet min: Clijsters versloeg onder meer Australian Open-winnares Sofia Kenin en voormalig US Open-laureate Sloane Stephens.

   

  "Ook al wist ik dat Kim de kwaliteiten heeft om die topspeelsters te kloppen, was ik toch wel een beetje verbaasd door haar prestaties", geeft Sabine Appelmans toe. "Ze heeft allemaal meisjes verslagen die meedraaien op hoog niveau. Oké, in korte sets, maar dan nog."

   

  "Kim heeft getoond dat ze heel goed uit de startblokken kan schieten en dat is op zich ook al knap. Het feit dat ze wint, toont aan dat ze het niveau heeft en dat is nu voor haar het belangrijkste. Ze heeft het nodig om ritme en vertrouwen op te doen."

  Het feit dat ze wint, toont aan dat ze het niveau heeft en dat is nu voor haar het belangrijkste.

  Sabine Appelmans

  "Het concept van World TeamTennis was ook op Clijsters' lijf geschreven. Ze speelden in een team, daar voelt ze zich al zeer goed in. En ook al wil iedereen graag winnen: de druk is anders dan in een gewoon toernooi. Ze heeft zich echt geamuseerd en dat is ook superbelangrijk, zeker op haar leeftijd."

   

  "Daarnaast was het ook in haar voordeel dat iedereen een lange periode zonder tennis gehad heeft. Dat is Kim immers gewend. Zij kon vooral teren op haar ervaring."

  Kim Clijsters

  "Kim heeft nog altijd de kracht en het spelinzicht"

  Enkele maanden geleden duwde het coronavirus abrupt op de pauzeknop van Kim Clijsters' tweede comeback. "De coronastop heeft het hele proces allemaal wat vertraagd", zegt Appelmans.

   

  "Bij haar eerste wedstrijden zagen we dat Kim nog net iets tekortkwam om de grote namen te kloppen. Maar ze toonde toen al wel dat ze dicht bij dat niveau aanleunde. Het was gewoon een kwestie van wedstrijden te spelen en meer ritme te krijgen. Nu heeft ze in de VS laten zien dat ze op de goeie weg is."

   

  "Kims opslag draaide ongelooflijk goed en ze bewoog ook beter. Haar forehand blijft ook een wapen waar ze veel gebruik van maakt. Daar kan ze echt enorm mee uithalen. Ze heeft nog altijd die kracht en het spelinzicht."

  Het zou mooi zijn wanneer we het nog eens mogen meemaken dat we weer met zijn allen voor televisie zitten.

  Sabine Appelmans

  "Nu is het zaak om ook langere matchen te spelen. Ik denk dat ze daar zelf ook wel benieuwd naar zal zijn. Want een volledige wedstrijd, dat is toch nog iets anders. Dan zal de conditie ook meer een rol spelen en is het afwachten hoe haar lichaam daarop zal reageren."

   

  "Ik hoop dat ze in Cincinnati ook eens een betere loting heeft, waarbij ze niet meteen tegen een topspeelster moet in de 1e ronde. Dan kan ze wat opbouwen en groeien in het toernooi."

   

  "En hopelijk kan ze nog eens een keertje voor een uitschieter zorgen, zodat we weer eens met zijn allen voor televisie zitten. Een hoge ranking halen? Ik denk dat we meer moeten hopen op eens een fantastisch resultaat in een grandslam. Het zou mooi zijn om dat nog eens te mogen meemaken en dat ze op haar leeftijd nog altijd kan inspireren en mensen doen dromen."