Roeselare slaat bladzijde om met Karel Fraeye als hoofdcoach

  Karel Fraeye (archief).

  Karel Fraeye heeft opnieuw een trainersjob gevonden in het Belgische voetbal. Hij wordt hoofdcoach bij KSV Roeselare in eerste nationale. Het doel is om met de steun van de nieuwe investeerders weer snel naar profvoetbal te promoveren. 

  Karel Fraeye zat zonder job sinds zijn ontslag bij Lommel in oktober 2016. Nu gaat hij aan de slag bij Roeselare. Hij tekent daar een overeenkomst voor drie seizoenen.

   

  Roeselare kende sportief een moeilijk seizoen in 1B en kreeg door extrasportieve problemen bovendien geen licentie meer voor profvoetbal. De toekomst van de club was onzeker, maar dankzij 3 nieuwe investeerders, waaronder Portugese topclub Sporting, lijkt de Roeselare nu toch gered.

   

  De nieuwe hoofdcoach krijgt de steun van assistenten Jamaïque Vandamme en de Nederlander Dennis de Nooijer. Virgil De Windt wordt de keeperstrainer, de Brit Lawrence Griffins de fysiektrainer en Christophe Vandamme en Billy Avondts de videoanalisten. Jolan Fund wordt sports manager, de Nederlander Wim Hofkens head of academy. Stijn Meert ten slotte wordt de nieuwe TVJO (jeugdcoördinator) en in die functie ook de brugpersoon tussen eerste elftal en jeugd.