Oranje voegt oefenpartij tegen Mexico toe aan programma

  Depay (l) en Wijnaldum (r) kijken op 7 oktober Mexico in de ogen.

  Het Nederlands elftal oefent op woensdag 7 oktober in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam tegen Mexico. Dat maakte de KNVB vandaag bekend. De vriendschappelijke interland dient als voorbereiding op de uitwedstrijden van Oranje in de Nations League tegen Bosnië (11 oktober) en Italië (14 oktober).

  De laatste ontmoeting tussen Nederland en Mexico was op 12 november 2014, ruim vier maanden nadat Nederland in het Braziliaanse Fortaleza de Mexicanen in de achtste finale van het WK uitschakelde (2-1). In de Amsterdam ArenA ging de winst toen naar Mexico (2-3).

   

  Nederland en Mexico speelden in totaal acht keer eerder tegen elkaar. Oranje won vier keer, de Mexicanen waren drie keer de sterkste. Eén onderling treffen eindigde onbeslist. Met de interland tussen Nederland en Mexico is de agenda van de ploeg van bondscoach Koeman in 2020 compleet. Er staan acht wedstrijden op het najaarsprogramma, te beginnen met de thuiswedstrijd in de Nations League tegen Polen op 4 september.

  Ook Rode Duivels vervolledigden deze week hun programma

  Ook de Rode Duivels vervolledigden eerder deze week hun (goedgevulde) agenda, met een oefenwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland op 8 oktober. De Duivels beginnen op 5 september met een Nations League-partij tegen Denemarken aan hun najaar en eindigen 8 wedstrijden later op 18 november.