Niki Terpstra werkt aan comeback na zware val: "Nog lange weg te gaan"

    Niki Terpstra tijdens zijn revalidatie.

    Niki Terpstra werkt hard aan zijn revalidatie na een zware val in juni, waarbij hij ernstig gewond raakte. De 36-jarige Nederlander laat maandag weten dat hij zijn eerste voorzichtige ritjes op de fiets heeft kunnen maken.

    Niki Terpstra liep vorige maand bij een crash op training onder meer een hersenschudding, een gebroken sleutelbeen en een klaplong op. Zijn ploeg Total Direct Energie verwachtte dat Terpstra 3 maanden buiten strijd zou zijn.

     

    Maar de revalidatie van de Nederlander lijkt voorspoedig te verlopen, want Terpstra heeft inmiddels al een eerste fietstochtje achter de rug. "Het ging niet soepel of snel en ik heb nog een lange weg te gaan, maar de eerste stappen zijn gezet", zegt hij op sociale media.