Ga naar de inhoud

Ronaldo zal Lionel Messi dit jaar niet kunnen bijbenen met 6e Gouden Bal

 ma 20 juli 2020 14:14
Er komt dit jaar geen opvolger voor Lionel Messi.

France Football zal dit jaar geen Gouden Bal uitreiken. Het magazine ziet af van de prijs omdat het voetbalseizoen door het coronavirus danig verstoord werd. Lionel Messi is recordhouder met 6 overwinningen, Cristiano Ronaldo kreeg de prijs al 5 keer.

De Gouden Bal werd voor het eerst uitgereikt in 1956 en dit jaar zal er voor het eerst geen laureaat zijn. "Door corona zag het seizoen van de kanshebbers er helemaal anders uit. We konden de prestaties eigenlijk niet met elkaar vergelijken", klinkt het bij France Football.

 

"We kunnen alleen op basis van januari en februari geen oordeel vellen. De wedstrijden die nu gespeeld worden, gaan ook door in andere omstandigheden."

 

"Het is spijtig dat er nu voor het eerst een gaatje zal vallen op de erelijst, maar liever dat, dan een jaar waar voor eeuwig een sterretje bij zal staan."

 

Lionel Messi won de prijs in 2019 voor de 6e keer. Cristiano Ronaldo heeft er voorlopig 5 op de schouw staan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Timothy Castagne neemt het sportief op: "Dan win ik volgend jaar wel"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.