Ferrari-teambaas Binotto schiet rond zich heen: "Dit is moeilijk te verteren"

  0 / 0

  Het is crisis bij Ferrari. De prestaties van de twee Italiaanse wagens zijn ondermaats en de teambaas schiet op zijn eigen mensen. 

  Ferrari-teambaas Mattia Binotto is de wanhoop nabij na een nieuwe deceptie van zijn renstal zondag in de Formule 1. Na de tegenvallende optredens in de eerste twee races in Oostenrijk, figureerde de Italiaanse renstal afgelopen weekend ook in de Grote Prijs van Hongarije.

   

  Sebastian Vettel eindigde als zesde op de Hungaroring en Charles Leclerc passeerde pas als elfde de meet. Beiden werden op een ronde achterstand gezet.

   

  "Gelapt worden is heel pijnlijk voor ons en de fans", foeterde Binotto. "Dit resultaat is bijzonder teleurstellend en moeilijk te verteren. Iedereen binnen het team van Ferrari moet nu de moed hebben kritisch naar zijn eigen werk te kijken en bereid zijn de koers te wijzigen. Dat is nodig, want de huidige dynamiek is onaanvaardbaar."   

   

  De teambaas, die toch de eindverantwoordelijke is, weidde niet uit over zijn eigen functioneren en legde ook niet precies uit wat hij bedoelde met zijn oproep aan de monteurs en engineers.

   

  "Er is geen andere oplossing dan deze situatie onder controle te krijgen", was het enige dat de 50-jarige Italiaan nog toevoegde aan zijn relaas. 

   

  Ferrari kan al jarenlang de hegemonie van Mercedes niet doorbreken en dit seizoen, dat er door de coronacrisis heel anders uitziet, lijkt op een complete sof uit te draaien. De rode bolide schiet op alle fronten tekort.