Calleja stopt als Villarreal-coach, wordt Emery zijn vervanger?

  Calleja is een clubicoon bij Villarreal.

  Javi Calleja legt zijn taken als trainer van Villarreal neer. Dat heeft de Spaanse club, die als vijfde eindigde in La Liga, maandag gemeld. In de Spaanse pers wordt ondertussen Unai Emery naar voren geschoven als zijn vervanger.  

  De 42-jarige Calleja is een clubmonument bij Villarreal. Als speler diende hij de club tussen 1999 en 2006 en na zijn actieve carrière startte hij er in 2012 als jeugdtrainer.

   

  Na een korte periode als coach van Villarreal B, werd hij in september 2017 benoemd tot hoofdcoach van het eerste elftal. Calleja leidde de club in zijn eerste seizoen als hoofdcoach meteen naar een knappe vijfde plaats in La Liga.

   

  De Spanjaard moest in december 2018 echter opkrassen na een reeks tegenvallende resultaten, maar de maand nadien keerde hij al terug op de bank van Villarreal. Dit seizoen eindigde Villarreal in de Spaanse hoogste klasse als vijfde. Dat leverde de Gele Onderzeeër een ticket voor de Europa League op.

  Calleja out, Emery in?

  Volgens de Spaanse pers zal Calleja opgevolgd worden door Unai Emery. De ex-coach van onder andere Sevilla, PSG en Arsenal zit zonder job, nadat hij eind vorig jaar werd ontslagen bij de Londense club.  Met Arsenal werd Emery vorig seizoen 5e in de Premier League en verloor hij de Europa League-finale tegen Chelsea.