Niko Kovac vervangt ex-bondscoach van Spanje bij Monaco

  Niko Kovac is de nieuwe trainer van AS Monaco.

  Niet Robert Moreno maar Niko Kovac zal AS Monaco het aanstaande seizoen leiden. Moreno wordt al na een handvol maanden bedankt voor bewezen diensten. Ex-Bayern-coach Kovac tekent een contract voor maar liefst 3 jaar.

  Robert Moreno had bij Monaco gehoopt zijn teleurstelling bij de Spaanse bond door te spoelen. Moreno verving bondscoach Luis Enrique toen die door privéproblemen een sabbatperiode nam, maar hij kon het nadien moeilijk verkroppen dat hij werd achteruitgeschoven toen Enrique terugkeerde.

   

  Eind 2019 meerde Moreno aan in het prinsdom, om daar Leonardo Jardim te vervangen. Maar veel beterschap was er na zijn komst niet. "Onze wegen scheiden zich vroeger dan gepland, maar ik bedank Robert Moreno dat hij deze uitdaging heeft aangenomen", zegt Oleg Petrov, die vice-directeur van de club.

   

  De vervanger van Moreno bleek zich al in de coulissen op te houden, want kort na het nieuws van het ontslag van de Spanjaard werd de komst van Niko Kovac aangekondigd. Het wordt de eerste opdracht voor de Kroaat sinds zijn mislukte avontuur bij Bayern München.

   

  "Niko heeft ervoor gezorgd dat Frankfurt een van de beste teams van Duitsland was op een gegeven moment", zegt sportief directeur Paul Mitchell. "Daarnaast leverde hij knap werk als bondscoach van Kroatië. Zijn energie, werkwijze en kijk op het spel maken hem tot de trainer die we nodig hebben."

  Robert Moreno wordt na iets meer dan een halfjaar al de laan uitgestuurd.