• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Drama voor Marc Marquez: titelverdediger breekt arm in opener MotoGP

  Een 7e wereldtitel wordt geen sinecure voor Marc Marquez, de Spanjaard die al jaren de MotoGP domineert. In de eerste manche van het seizoen brak hij zijn arm bij een crash. De overwinning ging naar Fabio Quartararo, zijn allereerste ooit in de MotoGP.

  Marc Marquez won de voorbije 7 jaar 6 keer het wereldkampioenschap MotoGP, vaak met overmacht. Maar in zijn eigen achtertuin in Jerez liep het mis. Hij verloor al snel de controle over zijn motor en moest zich vanaf de 18e positie weer een weg naar voren banen.

   

  Maar op 4 ronden van het einde maakte Marquez een tuimelperte in het gravel, net toen hij op het punt stond de 2e plaats van Vinales aan te vallen. Marquez viel recht op zijn arm, die later gebroken bleek. Hij wordt dinsdag geopereerd, maar het is nog onzeker of hij er volgende week weer bij kan zijn.

   

  Winnaar Fabio Quartararo liet het niet aan zijn hart komen. De Fransman vertrok vanaf de pole, maar viel na een povere start terug naar de 4e plaats. Uiteindelijk kon hij Vinales toch nog inhalen op weg naar zijn eerste zege ooit in de MotoGP.

  De crash van Marquez

  De resultaten van de GP in Spanje

  Stand Moto GP
    rijder motor punten
  1.      
  2.      
  3.      
  4.      
  5.      
  Kalender Moto GP  
  Datum GP winnaar 2020 winnaar 2021
  28 maart GP van Qatar -  
  11 april GP van Argentinië -  
  18 april GP van de Amerika's -  
  2 mei GP van Spanje Quartararo  
  16 mei GP van Frankrijk Petrucci  
  30 mei GP van Toscane -  
  6 juni GP van Catalonië Quartararo  
  20 juni  GP van Duitsland -  
  27 juni GP van Nederland -  
  11 juli GP van Finland -  
  15 augustus GP van Oostenrijk Dovizioso  
  29 augustus GP van Groot-Brittannië -  
  12 september GP van Aragon Rins  
  19 september GP van San Marino Morbidelli  
  3 oktober GP van Japan -  
  10 oktober GP van Thailand -  
  24 oktober GP van Australië -  
  31 oktober GP van Maleisië -  
  14 november GP van Valencia Morbidelli