Todt: "Schumacher vecht, hopelijk ziet de wereld hem ooit opnieuw"

  Jean Todt

  De toestand van Michael Schumacher na zijn skiongeval in 2013 blijft een groot mysterie. Een van de weinige mensen die Schumacher mag bezoeken van de familie is Jean Todt, voormalig manager bij Ferrari en vriend van de Duitser. 

  Jean Todt, de voormalige teammanager van Ferrari, heeft vorige week Michael Schumacher bezocht in zijn Zwitserse woonplaats Genève. De 74 jarige Fransman zei zondag in de Britse krant Daily Mail dat "Schumacher vecht".

   

  "Ik hoop dat de wereld hem ooit opnieuw zal kunnen terugzien. Dat is waar hij en zijn gezin aan werken." Meer wou Todt niet kwijt. Hij houdt zich daarmee aan de vraag van de familie om de toestand van de voormalige Formule 1-kampioen niet openbaar te maken.

   

  Schumacher liep bij zijn skiongeval een zwaar hersenletsel op, waarvan hij nog steeds herstelt. Todt en Schumacher zijn al jaren vrienden.

   

  De Daily Mail legde Todt ook voor dat Lewis Hamilton langzaam de records van Michael Schumacher in de Formule 1 van de tabellen rijdt. "Dat speelt toch geen rol na het ongeval van Michael", reageerde Todt.

   

  De voorzitter van de Internationale Automobielfederatie (FIA) zei nog "dat het onmogelijk is te bepalen wie van de twee de beste rijder was".