Eden Hazard: "Het was zeker het minst goede seizoen uit mijn carrière"

  De wederzijdse bewondering tussen Zidane en Hazard is geen geheim.

  Dat Eden Hazard iemand is met het hart op de tong, dat wisten we al. Ook in een bizar seizoen voor het voetbal en hem persoonlijk. Franceinfo kon na de titel met Real Madrid praten met de aanvoerder van de Rode Duivels.

  Na het behalen van de 34e titel in de geschiedenis van Real Madrid, had Eden Hazard zich makkelijk kunnen verschuilen achter het succes, maar dat doet de Rode Duivel niet in het interview.

   

  "Dit jaar hebben we collectief de titel binnengehaald. Enkel op individueel vlak was het minder. Het was zeker het minst goede seizoen uit mijn carrière."

   

  "Ik hoop dat het volgend seizoen beter wordt. Maar het was ook niet verschrikkelijk dit jaar. In mijn eerste jaar bij Real ben ik kampioen geworden. Ik had niet meer kunnen dromen."

   

  Met de titel op zak is het seizoen van Real Madrid al geslaagd, maar niet voorbij. Het speelt in de 1/8e finales van de Champions League nog de terugmatch tegen Manchester City van Kevin De Bruyne.

   

  "Het is een beetje een bizar seizoen, door alles wat er gebeurd is. Het seizoen is al goed, maar het kan nog beter worden als we ons kwalificeren tegen Manchester City. Onze volgende titel moet de Champions League worden. Maar we beseffen dat het tegen City heel moeilijk wordt. Ze hebben een zeer mooi team."

  Als trainer is Zidane eigenlijk zoals hij als speler was. Hij is heel normaal en zegt bepaalde dingen op het juiste moment.

  Dat Eden Hazard als kind al opkeek naar Zinedine Zidane, is geen geheim. Ook nu Zidane de pet van trainer op heeft, is Hazard vol lof. "Hij heeft in enkele jaren bewezen dat hij al een van de beste trainers is."

   

  "Als trainer is hij eigenlijk zoals hij als speler was. Hij is heel normaal en zegt bepaalde dingen op het juiste moment. Hij geeft zijn spelers vertrouwen en de spelers hebben vertrouwen in hem. Daarom werkt het zo goed."

   

  Ook met een van de andere Fransen in de groep heeft Hazard na een jaar bij Real al een speciale band: Karim Benzema. "Hij is heel sympatiek en heel normaal in het dagelijkse leven. Hij wil gewoon matchen winnen en goals maken. Ik denk dat hij dit jaar nog eens getoond heeft, dat hij simpelweg de beste is."