Dylan Teuns: "Het WK is mijn hoofddoel dit jaar"

  Dylan Teuns

  Dylan Teuns en zijn ploegmakkers bij Bahrain-McLaren stomen zich momenteel in Andorra klaar voor de heropstart van het wielerseizoen. Bij Sporza blikt de 28-jarige Belg vooruit op het drukke najaar.

  Voor Dylan Teuns wordt de Strade Bianche op 1 augustus de eerste afspraak van de zomer. De renner van Bahrain-McLaren komt er voor het eerst aan de start en kijkt uit naar zijn debuut op de Toscaanse grindwegen.

   

  "Het is een lastig parcours, maar de renners die er al gewonnen hebben, zijn wel gelijkaardige types als ik. Mijn benen zullen normaal gezien goed zijn en als ik me goed voel, zal ik me ook zeker niet wegsteken", vertelt Teuns.

   

  "Het is wel een beetje moeilijk om je eigen niveau in te schatten. Ik vergelijk het een beetje met het begin van het seizoen, dan moet je ook altijd even afwachten waar je staat ten opzichte van de concurrentie."

  Met het oog op de klassiekers en het WK zal het zaak zijn om niet volledig leeg uit de Tour te komen. 

  Dylan Teuns

  Teuns rijdt ook weer de Tour. "Maar mijn rol zal wel lichtjes anders zijn dan vorig jaar", weet hij. "De ploeg is heel ambitieus met Landa en Poels, dus ik zal meer in dienst moeten rijden. Samen met Caruso en Bilbao kunnen we het werk verdelen in de cols."

   

  "Met het oog op de klassiekers en het WK zal het wel zaak zijn om niet volledig leeg uit de Tour te komen. Het WK had ik vorige winter al aangestipt en dat is niet veranderd nu. Het zou goed zijn om op de supercompensatie van de Tour een mooi WK te kunnen rijden. Dat is toch wel mijn hoofddoel dit najaar."

   

  Over zijn toekomst en die van Bahrain-McLaren kan Teuns nog niet veel kwijt. "Al denk ik wel dat Bahrain volgend jaar zeker nog een ploeg zal hebben. Er zit zeker nog toekomst in dat team. Voor mezelf wil ik de komende weken de knoop doorhakken. Ik heb nog veel ambitie en de interesse van andere ploegen is leuk, maar ook mijn huidige team is nog in de running."

  Programma Dylan Teuns
  01/08 Strade Bianche
  08/08 Milaan-Sanremo
  12-16/08 Critérium du Dauphiné
  29/08-20/09 Tour de France
  (27/09) (WK wielrennen)*
  30/09 Waalse Pijl
  04/10 Luik-Bastenaken-Luik
  07/10 Brabantse Pijl
  10/10 Amstel Gold Race
  18/10 Ronde van Vlaanderen
  *WK-selectie is nog niet bekend