• home
 • video
 • pas verschenen

  Drama voor Marc Marquez: titelverdediger breekt arm in opener MotoGP

  Een 7e wereldtitel wordt geen sinecure voor Marc Marquez, de Spanjaard die al jaren de MotoGP domineert. In de eerste manche van het seizoen brak hij zijn arm bij een crash. De overwinning ging naar Fabio Quartararo, zijn allereerste ooit in de MotoGP.

  Marc Marquez won de voorbije 7 jaar 6 keer het wereldkampioenschap MotoGP, vaak met overmacht. Maar in zijn eigen achtertuin in Jerez liep het mis. Hij verloor al snel de controle over zijn motor en moest zich vanaf de 18e positie weer een weg naar voren banen.

   

  Maar op 4 ronden van het einde maakte Marquez een tuimelperte in het gravel, net toen hij op het punt stond de 2e plaats van Vinales aan te vallen. Marquez viel recht op zijn arm, die later gebroken bleek. Hij wordt dinsdag geopereerd, maar het is nog onzeker of hij er volgende week weer bij kan zijn.

   

  Winnaar Fabio Quartararo liet het niet aan zijn hart komen. De Fransman vertrok vanaf de pole, maar viel na een povere start terug naar de 4e plaats. Uiteindelijk kon hij Vinales toch nog inhalen op weg naar zijn eerste zege ooit in de MotoGP.

  De crash van Marquez

  De resultaten van de GP in Spanje

  Kalender Moto GP 2020

  Datum GP winnaar 2020
  8 maart GP van Qatar geannuleerd
  19 juli GP van Spanje Quartararo (Fra)
  26 juli GP van Andalusië Quartararo (Fra)
  9 augustus GP van Tsjechië Binder (ZAf)
  16 augustus GP van Oostenrijk  
  23 augustus GP van Steiermark  
  13 september GP van San Marino  
  20 september GP van Emilia en Romagna  
  27 september GP van Catalonië  
  11 oktober GP van Frankrijk  
  18 oktober GP van Aragon  
  25 oktober GP van Teruel  
  8 november GP van Europa  
  15 november GP van Valencia  

  WK-stand Moto GP 2020

    rijder motor land punten
  1. Fabio Quartararo
  Yamaha FRA 59
  2. Maverick Vinales
  Yamaha SPA 42
  3. Franco Morbidelli Yamaha ITA 31
  4. Andrea Dovizioso Ducati ITA 31
  5. Brad Binder KTM ZAF 28
  7. Valentino ROSSI
  Yamaha ITA 27
    Marc MARQUEZ Honda SPA 0