• home
 • video
 • pas verschenen

  PSG-fans trekken zich tegen Waasland-Beveren geen fluit aan van coronaregels

  Geen social distancing en slechts een handvol mondmaskers: de PSG-fans maakten geen goede beurt.

  Geen social distancing en slechts een handvol mondmaskers: de PSG-fans maakten geen goede beurt.

  Het gedrag van de PSG-supporters in de oefenwedstrijd tegen Waasland-Beveren heeft voor wrevel gezorgd in Frankrijk. De kleine schare fans trok zich geen zier aan van de nochtans verplichte coronamaatregelen.

  VIDEO: Harde kern PSG negeert coronaregels:

  Maximaal 5.000 mogen er voorlopig aanwezig zijn bij voetbalwedstrijden in Frankrijk. De clubs hopen dat er weldra een versoepeling van die limiet kan komen, maar de supporters van PSG hebben vrijdag in de oefenpot tegen Waasland-Beveren niet meteen het sterkste pleidooi gehouden voor dat scenario.

   

  Terwijl in het stadion boodschappen te horen waren van de PSG-spelers die de supporters opriepen om de coronamaatregelen te respecteren, maakten de ultra's in de tribune er een feestje van alsof het coronavirus nooit bestaan had. Van de nochtans verplichte mondmaskers of social distancing was geen sprake.

   

  Het gedrag van de Parijse fans heeft dan ook voor wrevel gezorgd bij de instanties en ondergraaft een eventuele versoepeling van het maximumaantal toeschouwers in een voetbalstadion. Bovendien gaat het in Frankrijk, net als in België, opnieuw crescendo met het aantal coronabesmettingen. "Dit was niet bemoedigend", zegt een bron bij het Franse ministerie van Sport in L'Equipe.