Ga naar de inhoud

Barcelona-coach: "Heb er geen moment aan gedacht om op te stappen"

Quique Setién staat onder druk bij Barcelona.

Geen Spaanse titel voor Barcelona en dus komt er kritiek aan het adres van coach Quique Setién. Die laat de moed nog niet zakken en blijft strijdvaardig. "We kunnen nog de Champions League winnen", klinkt het.

Na de beschamende 1-2-thuisnederlaag tegen Osasuna en het titelfeest van rivaal Real Madrid kreeg Quique Setién zaterdag een kritische horde journalisten tegenover zich op de persbabbel. De 61-jarige coach pareerde de vragen over zijn toekomst.

 

"Ik heb er geen moment aan gedacht om op te stappen", aldus Setién. "Ik was natuurlijk ook liever gelukkiger geweest nu, met betere resultaten en een landstitel. Maar ik weet dat een nederlaag altijd tot de mogelijkheden behoort. Ik moet het mediacircus rond mijn persoon accepteren."

 

"De dag dat ik aangesteld werd, zei ik dat ik wilde genieten van deze periode tot de laatste dag. Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn. Als trainer heb je nu eenmaal te maken met bepaalde risico's."

Veel zaken zijn voor verbetering vatbaar, maar jullie gaan me niet overtuigen dat alles slecht was.

Quique Setién op de persbabbel

Na de nederlaag tegen Osasuna was sterspeler Lionel Messi snoeihard voor Barcelona. Setién relativeerde de kritiek van de Argentijn: "We hebben allemaal al wel eens dingen gezegd die dan verkeerd geïnterpreteerd werden. Je bent gefrustreerd na zo'n match als donderdag. Ik hecht er geen belang aan. Het is ook logisch dat we het niet altijd eens zijn met elkaar."

 

Setién blijft ook strijdvaardig. "We willen allemaal beter worden, we zoeken samen oplossingen. Na de match van zondag tegen Alaves is er nog de eindronde in de Champions League. Daar kijken we allemaal naar uit. Als we spelen zoals bij Villarreal (1-4 zege op 5 juli, red.) kunnen we de Champions League winnen. Als we spelen zoals donderdag, winnen we niets."

 

"Iedereen moet daarin verantwoordelijkheid nemen na het niet winnen van La Liga. Iedereen is er zich van bewust dat er veel zaken voor verbetering vatbaar zijn. Maar jullie gaan me niet overtuigen dat alles slecht was. Dat is niet waar. We hadden in verschillende matchen meer verdiend."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.