• home
 • video
 • pas verschenen

  Virton blijft strijden en wil start van competitie en beker uitstellen

  De rol van Virton in de soap rond de herstart van het voetbal in ons land is nog niet uitgespeeld. De club kreeg geen licentie meer voor profvoetbal, maar blijft juridische stappen ondernemen tegen die beslissing. Virton trekt naar de rechter van eerste aanleg in Brussel en wil dat de competitiestart en de Croky Cup uitgesteld worden.

  Virton greep naast een proflicentie en werd naar de 2e amateurklasse teruggezet. De club ving al eens eerder bot bij het BAS en de Belgische Mededingingsautoriteit, maar wil zijn licentie voor het Belgisch Arbitragehof alsnog afdwingen.

   

  In de tussentijd dagvaart de club de KBVB en de Pro League ook bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Ze vraagt voorlopige maatregelen. Virton wil meer bepaald dat de start van de competitie in 1A, 1B en 1e en 2e amateur uitgesteld wordt. Ook de Beker van België zou volgens de club nog niet mogen beginnen.

   

  De club vraagt ook om aan het verbod om de competities op te starten een schadevergoeding van 5 miljoen euro vast te hangen per speeldag die toch zou doorgaan.