Thomas Bach stelt zich opnieuw kandidaat als IOC-voorzitter

    Bach volgde in 2013 onze landgenoot Jacques Rogge op als voorzitter van het IOC.

    De Duitser Thomas Bach gaat in 2021 voor een tweede mandaat als voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Dat maakte hij vandaag officieel bekend bij de opening van de 136e IOC-sessie.

    "Als de leden van het IOC het wensen, zal ik klaar zijn om een tweede mandaat als voorzitter op te nemen. Zo zal ik mezelf blijven inzetten voor de olympische beweging die ons zo nauw aan het hart ligt." Een tweede mandaat duurt 4 jaar.

     

    Bach (66) is voorzitter van het IOC sinds 2013. Hij volgde onze landgenoot Jacques Rogge op. Eerder deze week liet Bach nog weten dat hij geen Spelen wil, indien er geen publiek kan toegelaten worden. Door de coronadreiging werden de Spelen van Tokio een jaar vooruitgeschoven naar de zomer van 2021.