Ga naar de inhoud

meest recent

Trainer die Maradona lanceerde bij Boca Juniors op 79-jarige leeftijd overleden

 vr 17 juli 2020 23:58

Voormalig Argentijns international Silvio Marzolini is op 79-jarige leeftijd overleden in Buenos Aires. Marzolini voetbalde tussen 1960 en 1972 voor Boca Juniors, waar hij beschouwd wordt als de beste linkerflankverdediger van de club aller tijden. Als trainer lanceerde hij bij diezelfde club in 1981 ook niemand minder dan Diego Maradona.

Marzolini voetbalde tussen 1960 en 1972 voor Boca Juniors. Bij de volksclub uit Buenos Aires is de linkerflankverdediger een legende. In de aankomsthal van La Bombonera staat er zelfs een standbeeld van hem.

 

Hij won met Boca als speler vijf landstitels en een beker. Met Argentinië nam hij deel aan de WK's van 1962 (Chili) en Engeland (1966).   

 

In 1981 keerde hij na enkele jaren bij All Boys terug bij Boca, maar dan als trainer. Hij lanceerde er niemand minder dan Diego Maradona en won met het team meteen het Metropolitanokampioenschap. "Hij was een fantastische persoon, als speler en als trainer. Bedankt voor alles, Silvio", schreef Maradona op zijn sociaalnetwerksites. Meteen na de titel vertrok Pluisje naar FC Barcelona.

 

Marzolini keerde in 1995 nog even terug bij Boca, voor zijn laatste opdracht op het hoogste niveau. Vorig jaar kreeg hij een beroerte. Nadien ging zijn gezondheid snel achteruit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.